Artiklid ja uudised

Kuidas valida froteerätikuid?

Froteerätiku valikul võiks esmalt mõelda, mis on tema otstarve? Tänapäeval on saadaval kõik mõeldavad ja mõeldamatud värvitoonid, paksused, kohevused, tihedused jne. Rätikute eelistus on sama individuaalne kui auto valikki. Erinevas olukorras võid eelistada erinevat mudelit. Lühikesele reisile minnes on hea, kui ta on väike, mugav, võtab vähe ruumi, kuid samas teeb oma töö hästi ära. Igapäevaselt võime eelistada midagi hoopiski luksuslikumat, midagi, mis meile rõõmu ja heaolutunnet tekitaks, midagi, mis meile igal kasutuskorral meenutaks, et oleme erilised ja väärime vaid parimat.

Mis on siis rätikute peamine otstarve, mida me neilt siis ikkagi ootame? Kvaliteetse rätiku peamisteks tunnusteks on pehme tekstuur, võime hästi vett imada ja samas kiirelt kuivada ning loomulikult vastupidavus.

Koduses majapidamises võib pehme luksuslik rätik saada asendamatuks. Samas kui hotelli või külalistemaja seisukohalt on esmatähtsaks praktilisus - hea vastupidavus tihedale pesemisele ja hind. Kodust eemal elavale õpilasele pole tõesti mõtet kõige paksemat ja kohevamat rätikut ostma kiirustada, see kuivaks arvatavasti kusagil nurgas hunnikus ja veetakse raske koormana koju emale pesta. Õpilasele tasuks valida pigem odavamaid, madalama ja õhema tekstuuriga rätikuid, mis kuivavad kiiresti ja on kergesti välja vahetatavad. Kui ostad froteerätikuid kingituseks, vali kvaliteet alati enne kvantiteeti.

Rätikute soetamisel on soovitatav ennekõike eelarve paika panna ja siis osta parim, mida rahakott lubab. Mõttekam on osta pigem paar korralikku kui hunnik keskpäraseid või kehvakesi. Alati saab ju hiljem paar rätikut juurde lisada. Korralik ja kvaliteetne rätik on mõnus puudutusele, kestab kauem ja on oma raha väärt.

Froteerätikute kvaliteedile aitavad viidata materjali tihedus ja koostis. Rätiku tihedus näitab, mitu grammi materjali on kasutatud 1m² kohta. Meile meeldivad 100% puuvillased rätikud tihedusega 500 grm² ja enam (kuni 700 grm²), mis on kõrge ning tiheda aasaga. Rätikud alla 500 grm² on enamasti suhteliselt madala/hõreda koega ja õhukesed (tõsta rätik vastu valgust ülesse ja vaata, kas ta kumab läbi). Aga kui sulle just meeldivadki õhemad, madala koega rätikud, siis on tihedus 400 grm² ja 450 grm² just sulle. Saadaolevate rätikute materjali valik on samuti lai - linane oma kergelt kareda pinnaga, bambus, igasugused kunstkiud frotee ja sametilise viimistlusega, segud mitmest erinevast kokku ning loomulikult naturaalne puuvill. 100% puuvillane rätik on alati kindla peale välja minek - jälgida tuleks, et õmblused ja kude on korralikud ning et materjal hästi pesemisel vastu peaks. Aga seda saab hinnata alles pärast mitmendat pesukorda. Nii et parim viis rätiku kvaliteedi kindlaksmääramiseks on osta alguses üks või paar, mis värvilt ja tegumoelt meeldivad ning vaadata, milline see pärast kolmandat pesu välja näeb. Rätik, mis juba kolmandal pesukorral oma pehmuse, kohevuse ja imavuse kaotab, ei saa seda iialgi tagasi.

Cherie.ee püüab pakkuda valikut froteerätikutest igapäevaseks kasutamiseks, mida arvame vastupidavad ja kvaliteetsed olevat. Kõik meie poolt pakutavad rätikud on 100% puuvillased ja tihedusega üle 500 grm².

Valik on lõppkokkuvõteks ikkagi Sinu. Vali see, mis vastab just Sinu vajadustele, kuid tee kindlaks, et õmblused on korralikud ja pesemisel järgi alati tootja poolt ette antud soovitusi.

Kui aga oled juba sobivad rätikud leidnud, siis siin on Sulle veel mõned näpunäited, kuidas neid veelgi kauem kaunitena hoida:

* Uued rätikud tuleks alati enne pesu läbi pesta, et saavutada parimat imavust ja vabaneda tootmisest kaasa tulevatest lahtistest puuvillaebemetest.

* Pese hele ja tume pesu alati eraldi. Valgete rätikute pesemisel lisa masinasse aegajalt korgitäis pesuvalgendit. Värviliste rätikute puhul kasuta optiliste valgenditeta pesuvahendeid, et värv ei tuhmuks.

* Froteerätikuid pestes kasuta minimaalselt pesuvahendit ja pesuloputusvahendit. Liigne pesuloputusvahend katab naturaalsed puuvillakiud jäädavalt, muutes rätikud jäigaks ja vähendades nende imavust. Rätikute puhul piisab umbes poolest tavapärasest pesuvahendite kogusest.

* Enne kuivama panekut tuleks rätikuid tugevalt raputada, et kiud üksteise küljest lahti tuleks ja oma tavapärase kohevuse saavutaksid. Värskes õhus kuivatamine annab pesule värske lõhna ja aitab pesul pehmeneda. Masinkuivatusel kasuta madalat temperatuuri ja jälgi, et masin liigselt täis ei oleks.

* Võta korraga kasutusele rohkem kui üks komplekt, et rätikutel oleks vaheldust ja nad kestaksid kauem ilusatena.

* Ära jäta rätikuid liiga pikalt niiskena seisma. Kui rätik kord juba halvasti lõhnama hakkab on võimatu seda eemaldada ja rätikule jääb alatiseks see natuke seisnud niiskuse lõhn juurde.

* Vabane karedatest ja kulunud rätikutest. Ükski asi siin maailmas ei kesta igavesti, kui miski on vana ja kulunud, ära piina ennast, vaheta ta lihtsalt välja.

Tutvu Cherie.ee froteerätikutega SIIN

Sisestatud: 31.08.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki