Artiklid ja uudised

Sisustuse trendvärvid 2011

Suve lõpus toimunud värvitrendide ja inspiratsiooni seminaril Westminsteris kuulutas maailma suurima värvitootja AkzoNobeli disainijuht, Per Nimer, välja 2011 aasta uued värvisuunad.
ColourFutures™ poolt koostatud kokkuvõtte peamiseks märksõnaks on Appreciation (väärtustamine ingl k.).
AkzoNobeli värvispetsialistide hinnangul otsib tänane maailm inspiratsiooni just lihtsast igapäeva elust. Esile kerkivad naturaalsed toonid loodusest enesest.

ColourFutures™ poolt koostatud 2011 värvisuunad on kokku pakitud 5 erinevasse värvipaletti ja nende hulgast on valitud üks aasta värv, mis kõige paremini kirjeldab eesseisva aja üldist meeleolu, suhtumist ja arengusuunda.

2011 aasta värv on kerge, õhuline, tsitruskollane (89YY 78/269), mis sümboliseerib vabamat hinge, rõõmsat meelt ja positiivset energiat. Märksõnadeks on värske, julgustav, eluline, üllatav, loominguline, lõbus, tervislik, lootusrikas, särav ja soe.

Tuleva aasta värvitrendid ise jaotuvad järgmiselt:

* The beauty of everyday life (igapäevaelu ilu ingl k.)
Valik rahulikke ja päikseliselt lõõgastavaid toone, mis on lihtsad ja kergelt ebatäiuslikud.
See värvipalett meenutab meile kõiki neid tuttavaid asju, mida me südamest juba tunneme ja mis meid õnnelikuks teevad - sinine taevas, vaasitäis põllulilli, mahlased puuviljad, lõhnavad ürdid, viljapõllud ja tuules õõtsuv väskelt lõhnav pesu.

* Finding the way (teed leidma ingl k.)
See värvipalett on inspireeritud märkidest, kaartidest ja linna arhitektuurist. Puhtad, selgelt eristuvad külmad ja soojad neutraalvärvid on esile tõstetud vanadest kaartidest pärinevate pastellide ja erksamate siltide toonidega. Väljendab meie soove puhtamast, lihtsamast, selgemast elust ja olust selles globaliseeritud maailmas.

* Popup pleasure (esile kerkiv nauding ingl k.)
Kerged ja puhtad pastellid on maandatud lihtsa papitooni pruuniga - see palett peegeldab võluvalt või natuke isegi lapselikult kegemat ellusuhtumist ning õrna huumorit. Need šerbeti ja vitamiinide värskust meenutavad värvitoonid toovad meie ellu taas põhjuse naeratamiseks.

* Made with love (armastusega tehtud ingl k.)
Nendes värvitoonides peitub austus loovuse ja uhkus ise tehtud asjade vastu, tuletades meelde, millist rahulolu pakub lihtne meisterdamine ja kui väärtuslik on ehtne, aus disain. See palett koosneb puidu, savi, maa ja denimi toonidest - igavese ilu värvidest, mida elavndab piisk inspireerivat kollast.

* Molecular magic (molekulaane maagia ingl k.)
Naturaalne, kuid võimendatud inspiratsioon tuleb mikroskoopiliste olevuste kaitsevärvustest ja ilu lummusest, huvist viiruste, bakterite, süvaveeorganismide ja isegi õietolmuterade vastu. See tugev värvipalett koosneb toonidest, mis kasvavad, säravad ja tukslevad elust ja elujõust. Need rabavad rohelised, türkiisid ja lillad värvitoonid seisavad uhkelt õrnade tumedate toonide vastas.



AkzoNobeli värvispetsialistid ütlevad, et kui mood on olemuselt vahetu ja enamasti teadlikult jälgitud, siis trend vastandina on sageli pikaajaline, kestes isegi aastakümneid, avaldudes aasta-aastalt ikka pisut erineval kujul. Trend on mõjutus, inspiratsioon, liikumine või suund. Ajal, mil kõik on võimalik, maailmas, kus on nii palju valikuid, otsime lihtsust, muretut lähenemist oma ajale ja vabadusele. Tähendus ja tõde võib peituda tagasihoidlikes asjades või tuttavas ümbruskonnas. AkzoNobeli poolt välja pakutud värvisuunad just kõike seda edasi anda püüavadki.


Loe ColourFutures™ poolt koostatud 2011 kokkuvõtet SIIT
AkzoNobel:www.akzonobel.com


Sisestatud: 14.10.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki