Artiklid ja uudised

Lumi tuleb

Loodame, et Teie maja elas eelmise lumerohke talve kenasti üle ja et isegi juhul, kui lumi siiski tekitas pahandusi, on hoone nüüd uueks talveks valmis.
Anname mõne soovituse, mida võiksite maja juures enne külmade ja lume tulekut kontrollida.

Katus

Kindlasti veenduge vihmaveerennide ja katusele paigaldatud lumetõkete korrasolekus, sest neid detaile kipub lumi kahjustama kõige sagedamini. Üle tuleks vaadata ka kõikvõimalikud katuse läbiviigud ja nende kinnitus.


Kontrollige üle katuse hari. Harjakivid või plekk ning katuse aluskile peavad olema korralikult kinnitatud, et lumi või vesi katusekonstruktsiooni sisse ei pääseks. Samas peab olema tagatud harja ventileerimine. Kui märkate katkiseid katusekive, siis vahetage need välja.
Kui Teie majal on katuseaknaid, siis kontrollige nende sulgumist ja tihendite korrasolekut. Oluline on hoida katuseaknad talvel lume- ja jäävabad!

Vihmaveerennid ja drenaaž

Sügisese lehekoristuse käigus puhastage ka vundamendi ja vihmavee drenaaži kaevud. Kontrollige üle rennide veepidavus ja kalded.

Haljastus

Võimalik, et ka Teie maja ümbrus on kaetud muruga. Et muru järgmise aasta kevadeni vastu peaks, ei tohi ta jääda pikemaks kui 7 cm ja kindlasti tuleks sealt pealt lehed ära riisuda. Vastasel juhul võivad muru kahjustada mitmesugused seenhaigused. Külmakartlikud puud oleks soovitav kinni katta. Ja ärge unustage kastmistorustikust vett välja lasta!

Sisestatud: 11.11.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Sisekujundaja kaasamise ajastamine

Sisekujundaja kaasamise ajastamine

Kui hoone välisilme kujundab arhitekt kooskõlas olemasoleva keskkonna, esitatud ehituslike ning arhitektuursete nõutega, siis sisekujundus jääb tihtipeale koduomaniku enda otsustada-lahendada ning sisearhitekti pärusmaaks arvatakse rohkem avalike funktsioonidega ruumide disainimine. Enamasti inimestele meeldib kodukujundusega tegeleda ning seda tehakse suure pühendumuse ja entusiasmiga. Nendel juhtudel, kui soovitakse kodurajamise protsessi kaasata ka sisearhitekt on soovitatav arvestada järgnevaga.

vaata kõiki