Artiklid ja uudised

Avaeksperdid tutvustab: mootoriga aknakatete ajastu on käes

Nii nagu tänapäeval on televiisoril ja garaažiuksel pult või lüliti, võib sama olla ka kardinal. Kuigi aknakatetesalong Avaeksperdid ja nutilahenduste pakkuja Somfy alustasid erinevate kaugjuhitavate võimaluste tutvustamist juba aastaid tagasi, on suurem huvi tekkinud just tänavu.

 Allikas: avaeksperdid.ee

Allikas: avaeksperdid.ee

Somfy – teerajaja aastast 1960
Somfy näol on tegemist prantsuse päritolu suurfirmaga, mis pakub motoriseerimis- ja automatiseerimisvõimalusi nii kodudele kui kontoritele. Tehnikavallas on Somfy ehk Société de Mecaniqué de Faucigny nüüdseks tegutsenud juba ligi kuuskümmend aastat ning täna pakuvad nad oma lahendusi globaalselt.

Eesmärk, millele Somfy tugineb, on täiustada inimeste igapäevaelu ja -tööd. Motoriseeritud aknakatted on vaid üks näide – pultide, nuppude, isegi rakenduste ja tsentraliseeritud süsteemi alla on võimalik koondada terve majapidamine või kontori haldamine. Üha enam levinud nutikodu ja targa maja põhimõtet on võimalik rakendada just Somfy lahendustega.

Kuidas sobituvad siia kardinad?
Iseavanevad kardinad – kellele, milleks?! Tõesti võib tunduda, tegemist on edevusega. Tegelikkuses on see lihtsalt näide tänapäevasest arengust. Meie ümber on mitmeid tegevusi ja tarbeid, mis kunagi olid palju ebamugavamad ja millega tegelemisel pidi neile pöörama palju rohkem tähelepanu.

 Allikas: avaeksperdid.ee

Allikas: avaeksperdid.ee

Lampe me enam ei süüta ega lülita sisse just sageli küljesolevast nupust, vaid lülitist, mis asetseb mugavas ja vajalikus kohas. Televiisor ja garaažiuks on samuti hea näide – kunagi võis nende eemalt kontrollimine olla luksus, tänapäeval on see iseenesestmõistetav. Kardinate puhul on mitmeid faktoreid, miks panna nad mootoriga avanema.

1. Mugavus – ava või sulge kardinad täpselt siis, kui vajad, täpselt sealt või sellisest asendist, kuidas sobib;
2. Kättesaadavus – aknad võivad asetseda ulatusest väljas. Samas võib ka majas olla inimesi, kelle olukord ei võimalda kardinaid avada;
3. Võimalus automatiseerida – kardin võib avaneda kellaajaliselt või valguse hulga järgi, seadistada saab lemmikasendit;
4. Ideaalne suurele esindusele või kodule – nii personal kui ka kodune rahvas ohkab kergendatult, kui suurt hulka aknakatteid enam ise avama ei pea.

Seega, põhjuseid mootoriga kardinate kasutamiseks on mitmeid.

Kuidas need siis avanevad?
Avaeksperdid pakuvad koostöös Somfyga motoriseerimisvõimalust ruloodele, tekstiilkardinatele, roomakardinatele ning ribakardinatele. Välistest lahendustest on see võimalus saadaval markiisidele ja turvakardinatele.

 Allikas: avaeksperdid.ee

Allikas: avaeksperdid.ee

Tarvikud, millega neid kontrollida saab, on järgnevad:

● Lülitid – lihtne nagu lambilüliti, võimalik programmeerida lemmikasetust;
● Pult – saadaval on nii lülilitiga sarnaseid kui ka nutikamaid, millele alla saab koondada ka muid motoriseeritud esemeid;
● Rakendus – võimaldab mobiilist ja tahvelarvutist kardinate ja muude esemete avamist kontrollida;
● Tsentraliseeritud süsteem – siia alla saab koondada kütte, elektri, veesüsteemi koos motoriseeritud esemetega.

Tänavune aasta on Avaekspertidele näidanud, et huvi mootoriga kardinate vastu on tõusuteel (mida on veelgi populariseerinud targa maja kontseptsiooni võidukäik). Aknakatted on küll vaid üks detail tervikust, kuid siiski oluline.

Kui soovid elu lihtsalt mugavamaks muuta või huvitud näiteks enda kodu põhjalikust digitaliseerimisest, siis aknakatted on hea koht alustamiseks. Üha enam on näha märke, et mootoriga aknakatete ajastu on tõesti käes.

 Allikas: avaeksperdid.ee

Allikas: avaeksperdid.ee

Avaekspertide juhataja Kristjan Koplimaa kommentaar:

Kardinad võivad tunduda nagu üsna kitsas valdkond, kuid võimalusi on siin mitmeid ning ka meie eesmärgiks on igapäevaelu täiustada. Koostöö Somfyga on olnud loomulikuks arenguks meie toodetele ning paljud meie kliendid on seda võimalust kasutama hakanud. Kui algusaastail oli mootorite vastu huvi põhiliselt valdkonna entusiastidel, siis nüüdseks on neist saanud üks populaarsemaid aknakatete ja markiiside lisafunktsioone.


www.avaeksperdid.ee
Facebook

Sisestatud: 13.09.2017

Avaeksperdid salongid

Tel:
658 8105, 661 1820, 526 8703, 5663 3245
Aadress:
Kadaka tee 133 ja Pärnu mnt. 139a, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Voldik-, ruloo- või püstlamellkardinad ning tekstiilkardinate kangad –40%

Voldik-, ruloo- või püstlamellkardinad ning tekstiilkardinate kangad –40%

See on superpakkumine Sulle, kui soovid akendele lihtsa vormiga kardinaid või kauneid külgkardinaid või siis hoopis nende kombinatsiooni. Mängulisust saad soovi korral lisada kangaste värvi ja struktuuriga. Samas on laos mis tahes tüüpi kardinate jaoks olemas ka väga naturaalseid ja vaoshoitud tekstiile. Kampaania pakkumine kehtib lõpumüügi kangaste kohta, kui esitad meie salongis tellimuse hiljemalt 31. märtsil 2024.

vaata kõiki