Artiklid ja uudised

4081 - 4110 teemat 4799'st
Keldrid ja pööningud elamispinnaks?

Keldrid ja pööningud elamispinnaks?

Ühel päeval avastad, et senine korter või maja on kuidagi kitsaks jäänud. Minema kolida ei taha. Aga on ju ometi kasutamata kelder või siis avar pööning, kus vedelevad vaid vanad Visu suusad...

Kas ja kuidas selline eluruumidega alla- või ülepoole liikumine üldse võimalik on? Aivar Sigur Uponor Eestist rõhutab: "Keldrisse või pööningule eluruumide ehitamisel on loomulik eeldada, et sealne elukeskkond ei erineks tavapärasest." Ning täpsustab, millele tuleks erilist tähelepanu pöörata.

Katusehaljastusele tasub mõelda enne ehitust

Katusehaljastusele tasub mõelda enne ehitust

Katusele taimede istutamisel peab teadma katuse kandevõimet. Tavaline muld on raske ja eriti raskeks muutub see vihma ja lumega. Et majale mitte liiga teha, tuleks kõigepealt hinnata katuse kandevõimet ja pidada nõu maastikuarhitekti või maja projekteerinud arhitektiga.
* Haljastatud katus koosneb mitmest kihist: esiteks vee- ja juurekindel isolatsioonimaterjal, seejärel kaitse-, drenaaži- ja filtrikihid, kasvupinnas ning taimed. Tavaliselt koostatakse sellisel puhul spetsiaalne kasvusubstraat, mis suuremalt jaolt koosneb urbsest kergmaterjalist, mis kaalub vähe, kuid vett mahutab palju.

Paekivi – võimalusterohke teekattematerjal

Paekivi – võimalusterohke teekattematerjal

Eesti paekivi on ilus, mitmevärviline ja mitmesordiline ning ka vastupidav materjal, kui seda õigesti kasutada.

Kõige laiemalt ja juba ligikaudu 700 aastat rakendust leidnud paekiviliigid Eestis on Kaarma dolomiit, Lasnamäe ehituslubjakivi, Vasalemma “marmor”, Orgita dolomiit ja Ungru lubjakivi. Nendest on valmistatud paljud meie kirikute, linnuste, mõisate, kloostrite ja taluhoonete raiddetailid, nagu portaalid, sambad, konsoolid ja nurgaketid.

SMART tehnoloogia kõrvaldab mure säästes suuri kulutusi.

SMART tehnoloogia kõrvaldab mure säästes suuri kulutusi.

Paratamatult kaasneb ükskõik mis eseme kasutamisega selle kulumine. Paraku ei ole sellest säästetud ka mööbel.
Meile kõigile meeldib nahkmööbel oma ilu, mugavuse ja praktilisuse poolest, kuid ajapikku kulub pideva kasutamise tagajärjel mööbli algne kaitsekiht, millele järgneb värvi kulumine, värvumine, määrdumine, pragunemine ning lõpuks ka rebendid. Kõik see rikub eseme algse kaubandusliku välimuse, eriti kui see seisab tööruumis ning mõjutab kogu interjööri. Lõpuks ei jää aga muud üle kui
see välja vahetada, mis aga ei ole just kõige odavam.

Ebamuru päästab niitmisvaevast

Ebamuru päästab niitmisvaevast

Ebamuru moodustub madalatest pinnakattetaimedest, mis täidavad suure ala, asendades sel moel harjumuspärast muru. Päikselisema ja kuivema pinnasega aeda sobivad eriti hästi kukeharjad ja liivateed, suurte puude all ja põhjapoolses aias kasvavad hästi metspipar, siberi valdsteinia ja väike igihali. Ehkki ebamuru rajamine on vaeva ja oskusi nõudev käsitöö, on tulemus meeldiv: aed saab omanäoline ning jääb ära iganädalane niitmine. Ebamuru niidetakse väga harva või üldse mitte.

Lihtne ja efektne seinakaunistus

Lihtne ja efektne seinakaunistus

Tekstiilist seinakompositsioon on hinnalt odav nipp ruumi ilmestada. Nii võib saada huvitava värvilaigu elu-, laste- või magamistuppa, sööginurka või isegi avarasse vannituppa.

Seinakaunistuse valmistamiseks tuleb otsida värvilt, mustrilt, materjalilt või motiivilt sobiv kangas, leida õige formaat ja parim koht riputamiseks. Kompositsiooni võib valmistada ka lapitehnikas. Tulemus on huvitavam, kui valmistada see samast materjalist kardinate, diivanipatjade, laudlina või voodikattega. Üksik väike motiiv ei pääse seinal mõjule, seepärast võiks need paigutada rühmana.

Riiulid ja kapikesed ehk kuhu panna asjad

Riiulid ja kapikesed ehk kuhu panna asjad

Kui asju ei oleks, poleks ka probleemi nende paigutamisega. Paraku vajab enamik inimesi asju samuti nagu õhku - ja probleem jääb. Kuidas seda lahendada?

Kui vaadata müügisalongidesse ja kataloogidesse, on kappide-riiulite valik päris suur. Kohati küll pisut ühetaoline, kuid päris ilma ei tohiks jääda keegi. Paraku (või õnneks) pole majad ehitatud poest saadaolevat mööblit arvestades ja pakutavad komplektid ei pruugi neisse hästi sobida/mahtuda.

Väike paradiisiaed

Väike paradiisiaed

Uute korrusmajade ruumikatele rõdudele kiigates on viimasel ajal näha kolikambrite asemel kõikvõimalikke vahvaid kujundusi. Mõnel pool lainetab suisa lillede meri, teisal on piirdutud vaid päevitamistoolide ja väikse lauaga. “Rõdu kujundamisel peaks eelkõige mõtlema sellele, kes seda kasutab ja milliseks otstarbeks,“ manitseb lilleseadja Ahti Lyra. Lillehuvilise jaoks on rõdu muidugi väga tänuväärne koht taimedega katsetamiseks, kuid tegutsema peab ikka vastavalt enda viitsimisele ja oskustele. Mõni taim on ju vägagi nõudlik ja tahab pidevat hoolitsemist.

Korter Rosenbergi villas

Korter Rosenbergi villas

Viljandis on ordulossivaremed, kaunis loodus, paadimehe legend ja igasuvine folkfestival.
Lisaks sellele on Viljandis säilinud palju sajandivanust elamuarhitektuuri, mille loodud idülliline pilt konkureerib täiel määral Eesti kuurortlinnade parimate vaadetega.
Uhkemad näited linna omaaegsest elamuarhitektuurist paiknevad ürgoru nõlval, Trepimäe kandis. See on ilmselt üks atraktiivsemaid linnaosi Viljandis. Tänavad siinsete majade vahel on kitsad ja käänulised. Kruusa ja munakivisegune konarlik teekate ei rõõmusta tõenäoliselt autoomanikke, küll aga lisab jalutuskäikudele romantikat.

Uus fantastiline tootesari Palazzolt

Uus fantastiline tootesari Palazzolt

Ad-Notam – märk innovatsioonist.
Alates sellest suvest on kõigil võimalik tutvuda saksa kõrgtehnoloogia firma Ad-Notam vedelkristall-paneelidega, mis on tänaseks juba vallutamas oma näilise lihtsusega ja erilisi võimalusi pakkuva tehnoloogiaga maailma tippdisainerite poolt loodavaid interjööre.
Miks nii erilised? Uus patenteeritud tehnoloogia võimaldab lauaekraane, mille diagonaal võib olla kuni 65” ning paksus varieerub 15-40 mm sõltuvalt ekraani läbimõõdust.

HANSAPLANTIS ON JAAPANI AEG KUNI 31.08, JAAPANI TAIMED KUNI -20%

HANSAPLANTIS ON JAAPANI AEG KUNI 31.08, JAAPANI TAIMED KUNI -20%

Hansaplantis on augustis JAAPANI AEG

Tõepoolest Hansaplantist saab justkui killuke Jaapanist. Seda küll veidi ülekantud tähenduses ja pigem aianduslikus mõttes, mil suudame niivõrd väärika ajaloolise ja kultuuriga Jaapani aiandusest edasi anda vaid killukese. Siiski loodame Jaapani ajaga panna alguse meie teemapäevade uuele ajastule, kus lisaks taimeteadmistele tahame teile edasi anda ka teisi kultuurilisi väärtusi ja elamusi.

Kodus on palav, vähe privaatsust ja turvalisust? Lahenduseks on aknakiled.

Kodus on palav, vähe privaatsust ja turvalisust? Lahenduseks on aknakiled.

Probleeme võib üles loetleda mitmeid:
- Palavus – päike kütab toad väga palavaks;
- Privaatsus – aknast võib iga möödakäija sisse vaadata ja privaatsust häirida;
- Ohutus – paljud klaasid on purunedes väga ohtlikud;
- Energiakadu – läbi klaasi võib palju energiat toast välja minna;
- Sära ja eredus – akende tõttu ei pruugi telerit või arvutiekraani hästi näha;
- Pleekimine – tänu päikesele materjalid pleegivad akende all.

Kuninglikult maalähedane

Kuninglikult maalähedane

Sinu kodus on justkui kõik vajalik olemas ja paigas. Aga ometi on sul tunne, et midagi on puudu – küünlad, lilled, nõud, tekstiilid, nagid või mõned teised pisikesed toredad aksessuaarid. Umbes sarnasest emotsioonist ajendatuna sai alguse möödunud aasta oktoobris uus sisustussalong Royal Sisustus. Salongi perenaine Kerstin Kuus asus sisustama oma uut kodu, kuid ei suutnud leida just endale meeldivaid pisidetaile. Kogu aeg jäi midagi puudu, olgu siis sobilikud nagid või kapinupud.

4081 - 4110 teemat 4799'st