Artiklid ja uudised

4111 - 4140 teemat 4803'st
Kodus on palav, vähe privaatsust ja turvalisust? Lahenduseks on aknakiled.

Kodus on palav, vähe privaatsust ja turvalisust? Lahenduseks on aknakiled.

Probleeme võib üles loetleda mitmeid:
- Palavus – päike kütab toad väga palavaks;
- Privaatsus – aknast võib iga möödakäija sisse vaadata ja privaatsust häirida;
- Ohutus – paljud klaasid on purunedes väga ohtlikud;
- Energiakadu – läbi klaasi võib palju energiat toast välja minna;
- Sära ja eredus – akende tõttu ei pruugi telerit või arvutiekraani hästi näha;
- Pleekimine – tänu päikesele materjalid pleegivad akende all.

Kuninglikult maalähedane

Kuninglikult maalähedane

Sinu kodus on justkui kõik vajalik olemas ja paigas. Aga ometi on sul tunne, et midagi on puudu – küünlad, lilled, nõud, tekstiilid, nagid või mõned teised pisikesed toredad aksessuaarid. Umbes sarnasest emotsioonist ajendatuna sai alguse möödunud aasta oktoobris uus sisustussalong Royal Sisustus. Salongi perenaine Kerstin Kuus asus sisustama oma uut kodu, kuid ei suutnud leida just endale meeldivaid pisidetaile. Kogu aeg jäi midagi puudu, olgu siis sobilikud nagid või kapinupud.

Tiiu Truus: minimalism on elatav

Tiiu Truus: minimalism on elatav

Vähe on palju. Sisearhitekt Tiiu Truus teab seda ütlust. Tapeeditud seinale eelistab ta iga kell valget pinda, värvide paraadile üksikuid aktsente. Inimesed ja nende asjad toovad ruumidesse niigi värvi, miks seda siis võimendada sisekujundusega, on sisearhitekti deviisiks.

Sisearhitektitöö on teatepulga ülevõtmine arhitektilt, aga kust läheb õigupoolest piir arhitekti ja sisearhitekti töö vahel?
TT: Hajuv. Enamiku arhitektidega, kellega olen koos töötanud, olen alustanud juba eskiisi järgus tööd. Eriti eramute puhul konsulteerivad arhitektid meelsasti sisearhitektiga.

KUKE VILLA TEINE TULEMINE

KUKE VILLA TEINE TULEMINE

Kui härra Kukk arhitekt Burmanilt tellitud esindusvillasse sisse kolis, nägi see välja täpselt samasugune nagu villa praegu, renoveerituna välja näeb. Uue sajandi hakul on maja välisilmes tehtud vaid mõned märkamatud muudatused. Näiteks on suurendatud ärkliaknaid, et algne pööningukorrus täisväärtusliku ja valgusküllase elukorterina kasutusele võtta. Ka esimesel ja teisel korrusel on mõne aknaava algne mõõt kaasaegseid valgusstandardeid ja elumugavust silmas pidades kasvanud. Maja burmanlik vaim on aga säilinud.

Uus tootesari Palazzolt

Uus tootesari Palazzolt

Sõna „tehnoloogia“ seostub meil eelkõige Skype'i ja Silicon'i oruga. Paeme teid üllatama - kõrgtehnoloogilised tooted on jõudu kogumas ka sisustusvaldkonnas.

Perekond Florian alustas parketi tootmisega 80-ndate alguses, kuid ka nende esivanemad töötlesid puitu juba eelmise sajandi alguses. Perekondlikud traditsioonid jäid kestma ning 1984. aastal Veneetsia lähistel sai valmis kaasaegne parketi tehas, mis võttis endale missiooniks toote arenduse ja ebatavalise tooterühma juurutamise.

Garanteeritud kvaliteediga köögikomplektid

Garanteeritud kvaliteediga köögikomplektid

Garanteeritud kvaliteediga köögikomplektid - peen disain, uskumatult madalad hinnad ning kiired tarned!

Lätimaa juhtiva köögikomplektide tootja ACCENTA poolt valmistatud tooted ühendavad endis just ülalmainitud 4 tegurit! Alates sellest nädalast on ACCENTA köögikomplektid saadaval ka Eestimaal!

Kõik ACCENTA köögikompketid on toodetud vanimate ning nimeikamate Lääne-Euroopa firmade poolt tarnitud esmaklassilise kvaliteediga toormaterjalidest.

Populaarsele Elamumessile Vaasasse!

Populaarsele Elamumessile Vaasasse!

Soome Asuntomessut (Elamumess) on eestlaste hulgas iga aastaga üha enam populaarsust võitnud. Messi korraldatakse igal aastal erinevas Soome linnas. 2008. aasta elamumess toimub Vaasa lähedal (3 km keskusest), Suvilahti piirkonnas, Schäferviki lahe sopis.

Esinduslikule messialale mere ääres on rajatud 20 uudse ehitusstiiliga elamut, 28 väiksemat pereelamut, paaris- ja ridamajasid ning 3 korterelamut. Ehitamisel ning sisustamisel arvestatakse tulevaste elanike väga erinevate soovide ja vajadustega. Messil saavad külastajad tutvuda 47 täielikult sisustatud näidiskoduga.

Hansaplantis on juulis  ROOSIAEG

Hansaplantis on juulis ROOSIAEG

Roosid on just praegu täies õitsemishiilguses. Tänu Hansaplanti puukoolis tehtud tehnilistele uuendustele on selleaastased roosiistikud erakordselt ilusad ja võimsad. Kõik peenraroosid on kasvatatud 3,5 liitristes ja roniroosid 5,5 liitristes pottides ning õitsevad kohe esimsel aastal! Rooside valik on erakordselt rikkalik. Lisandunud on ka mitmeid uusi sorte, nagu pinnakatteroos 'Knock Out', uus-antiikroosid 'Red Eden Rose', 'Augusta Luise', Mainzer Fastnacht'.

Elu võimalikkusest Ruhnus

Elu võimalikkusest Ruhnus

Lääne-Bullersi talus elab praeguse Ruhnu mõistes peaaegu põlisasukas: Ariina Kollom on käinud siin alates 1971. aastast, kui vanemad selle maja ostsid, ja praegu jookseb tema päriselt Ruhnule kolimisest viies aasta.
1937. aastal veel ruhnurootslaste ehitatud hoonel on õnnelik saatus. Lugupidamisega on ümber käidud siinsete erinevate kultuurikihistustega, ühtviisi au sees on nii paarisaja-aastane põlisruhnlaste majapidamiskraam ja käsitöö kui ka hilisema pererahva poolt paika pandud moodsama aja lisandused.

ETDM-is avatakse 11. juulil Peeter Kuutma vaibakavandite näitus

ETDM-is avatakse 11. juulil Peeter Kuutma vaibakavandite näitus

Peeter Kuutma (1938) on mitmekülgne tekstiilikunstnik, kes enam kui kolmkümmend aastat on tegelenud pindpõime tehnikas vaipade loomisega, sealhulgas ka sisustustekstiilidega konkreetsele ruumile alates elutoast kuni Toompea lossini. 1970. aastatel kavandas Peeter Kuutma interjööritekstiile, eesriideid Tallinna, Pärnu ja Viljandi teatritele, silmatorkavalt moodsad olid tema trükikangad, mis kaunistasid mitmeid restorane ja baare Tallinnast Narvani.

Osavate kätega Hella Jongerius

Osavate kätega Hella Jongerius

Hella Jongerius on Hollandi disainirindel juba mõnda aega vägagi suurt tuntust kogunud. Alates 1993. aastast, mil Droog Design avastas Jongeriuse ja tellis temalt esimesed “Pehmed vaasid”, kujundas Hella Droogile igal hooajal oma tootesarja. Tõeline rahvusvaheline läbimurre toimus alles mõni aasta tagasi. Iseäranis Saksa Vitrale disainitud mööbliesemed on äratanud laialdast soodsat tähelepanu. Firma JongeriusLab valmistab unikaalseid keraamika-, tekstiili-, serveerimisvahendite, valgustite ja mööblikollektsioone.

10. juulil avatakse ETDM-is näitus

10. juulil avatakse ETDM-is näitus

Näitus „Kann” püüab keskenduda ühele enamkasutatud tarbeeseme liigile, milleks läbi aegade võib täie õigusega lugeda kannu.
Meie ümber on loendamatul hulgal kõikvõimalikes funktsioonides kanne. Näiteks vee-, tee-, kohvi-, koore, morsi- ja piimakanne, kui loetleda vaid mõningaid. Neid on nii klaasist, portselanist, keraamikast kui metallist. On maalingutega ja ühevärvilisi, olemuselt talupoeglikke ja saksikult peenutsevaid, suuri ja tibatillukesi, kunstniku poolt loodud ainueksemplare ja vabrikus masstiraažis valmistatuid.

Roosirüütel Rein Joost

Roosirüütel Rein Joost

Mida suudab inimene luua aastaga? Kümnega? Kolmeteistkümnega? Alles see oli, 1995, kui Rein Joost ja tema abikaasa Küllike senjöör roosile truudust vandusid. Selle lühikese ajaga on Joostide aiandist saanud Eesti tuntuim roosikants, kus igal aastal sünnib tuhandeid taimi nii eraaedade kui ka avalike haljasalade ehteks.
Nina oli Jooste rooside poole tõmmanud juba mõnikümmend aastat, seega oli kogemust üksjagu. Kuigi see pärines Tallinna kandist, leebema kliimaga põhjarannikult, otsustati sobivate asjaolude kokkulangemisel rajada päris oma pereaiand hoopis marmelaadilinna Põltsamaale. Linna piiril, Mällikvere külas tegutsenud aiandi maa ja kasvuhooned olid tõsisema roosiäri alustamiseks paraja suurusega.

4111 - 4140 teemat 4803'st