Artiklid ja uudised

4291 - 4320 teemat 4793'st
Haruldane kolikamber

Haruldane kolikamber

Garderoobikapi väärtustest ei ole vaja pikalt jutustada, kuid miskipärast esineb selline nähtus enamasti vaid eriprojektiga eramus, kus omanik arhitektile ettekirjutuse teinud.
Aga ülejäänud? Kui varasemate ehitiste puhul jääb üle vaid käsi laiutada, siis miks ei leia me tänapäeval uute elamute ega korterite plaanidel selleks otstarbeks kavandatud ruume? Nii paistabki tulevane kodu plaanilt „lihtne ja klaar“, aga valmisehitatult selgub, et hoopis arengupeetusega. Primitiivsete projektide ravimisest on sisearhitektidel nahk märg. Ja ega iga vaba seinaorva ette peegel-lükanduksi ka panna ei saa ega sobi.

Diivaniost reedab me harjumusi

Diivaniost reedab me harjumusi

Kliendi diivanivalikut jälgides võib tema kohta üsna palju teada saada: kas ta on elunautleja, sirgeseljaline ja ülikorralik pedant, paljulapseline, kasside-koerte armastaja, pidutseja või väga vähe kodus viibiv inimene – kõigil on omad nõudmised ja soovid uue diivani suhtes.
Üks abielupaar ei jõudnud ega jõudnud diivanikomplekti valides ühisele otsusele. Vaidlus venis üsna pikaks ja veidi pinevakski, kuni naine lõpuks ärritunult mehele lausus: „Mida sina üldse räägid, ise ei istugi kunagi sellel diivanil!“

Sisustamise suunad

Sisustamise suunad

Üha enam tegeldakse sisustamisega ja üha rohkem on variante, mille vahel valida. Interjöör ei ole enam lihtsalt elustiili, vaid pigem mõtteviisi näitaja.
Ühte kindlat trendiraamatut ei ole võimalik kirjutada. Tegelikkuses neid muidugi kirjutatakse, kuid need on üsna mahukad ning lubavad väga erinevaid lähenemisi, mõtteviise ja tujusid. On erinevad suunad, mille vahel valida. Tasub võtta midagi ühest ja teisest stiilist ning segada need kokku omaenese koduseks meistriteoseks.

Sisekliima algab küttest ja ventilatsioonist

Sisekliima algab küttest ja ventilatsioonist

Majade soojustamine ja ventileerimine muutub järjest aktuaalsemaks teemaks. Nõukogude ajaga võrreldes on sisekliima loomise kontseptsioon kardinaalselt muutunud. Küllap mäletatakse veel maju, kus seinad olid hõredad ja akendes olid praod. Sooja eriti ei pidanud, samas aga tagas pragudest voogav värske õhk nii maja kui ka elanike tervise. Küte oli odav, inimesed vähenõudlikud. Tänapäeval on majad energiasäästu huvides tihedaks ehitatud, et hinnaline soojus õue kütma ei pääseks.

Jura espressomasin

Jura espressomasin

JURA espressomasin tunnistati juba kolmandat korda järjest parimaks täisautomaatsete kohvimasinate testiga. Stiftung Warentest test näitas, et JURA IMPRESSA J5 on täisautomaatsete espresso- ja kohvimasinate hulgas parim. Eestis alates 2007. aasta märtsist müügil olev kohvimasin avaldas testijatele muljet nii erikohvides kasutatava espresso ja piimavahu kvaliteedi kui ka käsitsemise ja kohvivalmistamise lihtsuse poolest. 2007. aastal on J5 saanud juba ka tootedisaini auhinna ja Red Doti disainiauhinna.

4291 - 4320 teemat 4793'st