Artiklid ja uudised

Rõdude ja terrasside hüdroisoleerimine

Plaaditud rõdud ja terrassid on aastaringselt pakase, lume, vihma ja päikese käes ning peavad vastu pidama väga äärmuslikele tingimustele. Peamised probleemid seostuvad plaadivuukide kaudu aluspinda tungiva vee jäätumisega. Aluspinda sattunud vesi toob aga kaasa keraamilise plaatkatte purunemise. Pidev aluspinna jäätumine ja sulamine võib tekitada nihkeid konstruktsioonides ning materjalide pragunemise. Hüdroisolatsioonikihi puudumisel võib niiskus ja vesi tungida halvasti tihendatud rõduukse ja põranda ühenduse vahelt eluruumi põrandasse ning rikkuda parkettpõranda ja tekitada niiskus- ja hallituskahjustusi.

Plaatide vuukimiseks kasutatav vuugisegu on poorne ning ei takista vee tungimist aluspinda, seetõttu tuleb vee tõkestamiseks kasutada hüdroisolatsiooni. Siseruumides kasutatav hüdroisolatsioonimastiks selleks ei sobi, kuna muutub miinustemperatuuril rabedaks ning rebeneb võimalike konstruktsiooninihete korral.

Välistingimustes kasutamiseks on Soome keemiatööstuskontsern Kiilto OY välja töötanud spetsiaalse 2 komponentse Keramix hüdroisolatsioonimastiksi. Tootel on jäätumiskindluse sertifikaat, mis garanteerib elastsuse ja vettpidavuse ka talvetingimustes, jäätunult. Nurgad ja materjalide liitekohad tuleb välistingimustes armeerida spetsiaalse Kiilto Butüüllindiga, mis tagab veekindlad ühendused. Keramixi kantakse pintsli ja rulliga pinnale kaks kihti. Kahekordsel katmisel on kulu 1,5 kg/m² ning 10 kg pakendist piisab 6-7 m² pinna hüdroisoleerimiseks. Mastiks kuivab 1-2 tunniga, mis võimaldab plaatide paigaldamise juba samal päeval.


Keramixi võib kasutada ka hoonetes, mida aastaringselt ei köeta, nagu näiteks suvemajade vannitoad ja saunad. Võrreldes teiste hüdroisolatsioonimastiksitega on Keramixi eeliseks lühike kuivamisaeg.

Välistingimustes soovitame plaatimiseks kasutada Kiilto Ultra Fix elastset plaadisegu ning vuukimiseks ilmastikukindlat Klinkervuugitäidist ning vastavat tooni Kiilto Sanitaarsilikooni. Ilmastikukindlust saab veelgi suurendada lisades Klinkervuugitäidisesse Kiilto Strong vuugitugevdusvahendit.

Küsi kauplusest lisaks tööjuhist ja tasuta DVD töövideot!

Sisestatud: 11.05.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Puitpõrandate õlitamine

Puitpõrandate õlitamine

Poorne puidupind vajab alati kaitset. Levinuimad puitpõrandate kaitseained on lakk ja värv. Varem kasutati esindusruumide ja tantsupõrandate materjalina vahatatud parketti. Tänapäeval kasutatakse nn. looduslikest materjalidest sagedamini õli kui vaha.
Põrandaõli koosneb mitmetest komponentidest, mis varieeruvad valmistajast sõltuvalt. Aina karmistuvate terviseohutuse ning keskkonnanõuete mõjul on välja töötatud ka kasutajasõbralikumaid materjale sisaldavaid tooteid.

Hüdroisolatsioon – kuidas teha kvaliteetselt ?

Hüdroisolatsioon – kuidas teha kvaliteetselt ?

Saunu, vannitube, duširuume jt märgi ruume planeerides tuleb tagada konstruktsioonide veekindlus. Pinda ei saa vettpidavaks keraamiliste plaatide paigaldamisega, kuna plaadisegu ning vuukide täitmiseks kasutatav tsementalusel vuugitäidis on poorne ja loob veele ja niiskusele suurepärase tee aluspinda tungimiseks. Niiskuskahjustuste, hallituse ja bakterite tekkimise vältimiseks tuleb märgades ruumides plaatide alla alati paigaldada hüdroisolatsioon.

Kestonit Optio teeb põranda lihtsalt siledaks

Kestonit Optio teeb põranda lihtsalt siledaks

Inimesed, kes on eemaldanud vanad põrandakattematerjalid, seisavad probleemi ees – kust leida töömees, kes põranda sirgeks valaks või siis proovida see töö ise ära teha. Järgnev jutt on mõeldud neile, kes on otsustanud põrandatasandustöö ise ette võtta. Esmalt tuleks eemaldada põrandalt kõik lahtised materjalid ning puhastada pind tolmust tolmuimejaga. Enne tasandamise juurde asumist tuleb aluspõrand kindlasti kruntida. Kruntimisega seotakse betooni pooridesse jäänud tolm ja tagatakse nake aluspinnaga

vaata kõiki