Artiklid ja uudised

Villeroy & Boch/Gustavsberg tutvustab: vannitoa valgustusvõimalused panevad kumama vanni ääre ja prill-lauad

Tavaliselt räägitakse valgustuse olulisusest köögis ning elu- ja magamistoas, kuid põnev valgusemaailm on jõudnud ka vannituppa ning üha enam koduomanikke mõtleb lihtsa lae- või seinalambi soetamisest kaugemale..

Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti müügi- ja turundusjuhi Aivi Paju sõnul ei ole vannituba juba ammu üksnes hädavajalike funktsioonidega ruum, vaid koht, kus tänapäeva kiires elutempos endale lõõgastumiseks aega võtta. Kuna valgusel on suur mõju inimese meeleolule ja enesetundele, siis aitavad just vannitoas õdusat meeleolu luua erinevad põnevad valguslahendused.

 Allikas: www.villeroy-boch.eu

Allikas: www.villeroy-boch.eu

Valgustus olgu ühtaegu praktiline ja meeleolu loov
„Uues kodus vannituba sisustades või vanas pesuruumis värskendust tehes tuleb kindlasti läbi mõelda ka valguslahendused. Nutika vannitoa valgustus peab olema ühtaegu nii praktiline kui sobivat meeleolu tekitav. Valgustust planeerides ei tohiks unustada, et olenevalt aastaajast on inimese valgusvajadus ja - tajumine väga erinevad,“ kinnitab Paju.

Näiteks võimaldavad peegli või kapi äärde integreeritud dimmerdatavad leedtuled reguleerida valguse intensiivsust ja -soojust vastavalt vajadusele ja meeleolule. Eredam, kuid naturaalsena mõjuv valgus on eelistatud näiteks meikimisel. Samas on võimalik intensiivisust maha keerates nautida koduseid spaaprotseduure ja vannimõnusid mahedamas ning hubasemas valguses.

 Allikas: www.villeroy-boch.eu

Allikas: www.villeroy-boch.eu

Trendikaks ja samaaegselt praktiliseks valguslahenduseks on ka seinakappide tööpinna serva alla süvistatud leedriba. See valgustab uste avamisel kapi sisu ning on dekoratiivne, kui uksed on suletud. Sama praktiline on valamukapi sahtlites peituv valgustus, mis aitab hämaras vannitoas leida sealt vajalikud esemed. Lisaks lubab kerge valgustus pimedas vannitoas nii suurtel kui väikestel hõlpsamini orienteeruda ilma, et peaks põhivalguse sisse lülitama.

Villeroy & Boch Gustavsbergi esindaja sõnul ei ole kapi- ja peeglimudelid ainsad, kuhu nutikad valguslahendused on pugenud. Olenevalt vannitoa disainist, aitab selle õdusaks heaoluoaasiks muuta või hoopis luksuslikku puudutust lisada vanni serva alla paigaldatud valgust kumav valgusriba. Väga olulise mugavuslahendusena saab kõikide eri valgustuselementide hämardamiseks ja lülitamiseks kasutada kaugjuhtimispulti.

Värviteraapia kappides
„Samuti ei peideta enam vannitoa interjööris kauneid vannirätikuid ja muid esemeid kinniste uste taha, vaid eksponeeritakse usteta kappides ja riiulites. Nende viimistlust on võimalik valida erinevates värvitoonides, mille võlu tuleb eriliselt esile tänu kapi sisse paigutatud leedvalgustusele. Kollane mõjub julgustavalt, rõõmsalt ja stimuleerivalt. Oranž sümboliseerib õnne ja soojust. Rohelisel on seevastu tervendav ja rahustav toime. Soojema valguskumaga kombineeritud sinine mõjub aga tõeliselt lõõgastavalt,“ lubab Paju.

 Allikas: www.villeroy-boch.eu

Allikas: www.villeroy-boch.eu

Peale vannitoamööblisse integreeritud ja peeglites oleva leedvalgustuse on meeleoluvalgusega saadaval ka seina WC-pottide loputusnupud ja prill-lauad. „Eriti tänuväärsed on sellised lahendused inimestele, kes öösel tualetti kasutavad. Prill-laua serva alt kumav pehme valgus ei ärrita silmi, kuid pakub piisavat valgust öisteks toiminguteks ning ka õrnalt helendav loputusnupp on lihtsamini leitav,“ selgitab Villeroy & Boch Gustavsbergi esindaja.

Loe Villeroy & Bochi ja Gustavsbergi kohta lähemalt Facebookist ja kodulehtedelt www.gustavsberg.ee, www.villeroy-boch.eu.

Sisestatud: 04.10.2018

Villeroy & Boch/ Gustavsberg

Tel:
646 0312
Aadress:
Fr.R Faehlmanni 6, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Kastepiisast inspireeritud vannitoakollektsioon

Kastepiisast inspireeritud vannitoakollektsioon

Keskkond mõjutab üha enam disaini, selgus eelmisel nädalal Saksamaal toimunud maailma juhtival küte-õhk-vesi teemalisel messil ISH 2023. Üha õhemate servadega keraamika tähendab vähem materjali, väiksemat transpordikulu ja väiksemat süsinikujalajälge. Seda põhimõtet järgib ka Villeroy & Bochi uus vannitoakollektsioon Antao, mis mängib täiuslikult ebatäiusliku kastepiisa kujuga. Eriliseks teeb kollektsiooni see, et nii nagu looduses ei ole olemas kahte ühesugust kastepiiska, on ka sarja iga valamu suuruse jaoks välja töötatud eraldi kuju.

Uuring: Eesti inimesed hindavad säästlikku ja kauakestvat vannituba

Uuring: Eesti inimesed hindavad säästlikku ja kauakestvat vannituba

„Eesti inimesed on hakanud säästlikumalt käituma ja paljud rahakotti säästvad tarbimisotsused säästavad ka loodust,“ tõdes Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti projektijuht Erki Orav. Kui 15 aastat tagasi ei kütnud A-energiaklassi segisti üldse kirgi, siis täna on see tõusnud Eestis nr 1 tähtsusega valikuks, tõi ta näiteks. Samuti on näha inimeste soovi vett säästa. „Vannitoas kulub 70% kogu kodu veetarbimisest ja sellest omakorda umbes 30% loputatakse sõna otseses mõttes otse alla, sest inimene käib keskmiselt 5 korda päevas tualetis,“ rääkis Orav.

2022. aasta vannitoatrendid: tee vannitoast oma kodu lemmikpaik!

2022. aasta vannitoatrendid: tee vannitoast oma kodu lemmikpaik!

Vannituba on igas kodus kindlasti üks olulisemaid ruume. Just siin valmistume eesootavaks päevaks,
võtame kiire elutempo juures aja maha ning veedame väärtuslikud hetked kas üksi või koos mõne
pereliikmega. Mis võiks olla veel parem põhjus, et muuta vannituba üheks väga eriliseks paigaks?
Sinu kodu lemmikkohaks, kus aeg lihtsalt peatub? Ja teha seda viisil, mis peab ajaproovile vastu.
Kuidas seda aga saavutada? Kvaliteetsete materjalide, nutikate funktsioonide ja ajatult kauni
disainiga.

vaata kõiki