Artiklid ja uudised

4231 - 4260 teemat 4799'st
EESTI ARHITEKTI KUJUNDATUD KORTER HELSINKIS

EESTI ARHITEKTI KUJUNDATUD KORTER HELSINKIS

Helsinki kesklinnas, Hakanieme linnaosas paikaneb 1920-30ndatel ehitatud tagasihoidlikus juugendmajas korter, mille on tänapäevaseks projekteerinud eestlannast arhitekt Siiri Nõva. Soome abielupaar ei valinud Eesti arhitekti Helsinki korterit kujundma juhuslikult. Siiri Nõva on tellijale, kelle põhiline elukoht Eestis, kujundanud eelnevalt mitu õnnestunud objekti. Pererahvas nimetab ise Helsinki korterit peatuskorteriks. Paikselt ja pikki perioode siin ei elata, pigem tullakse aeg ajalt käima.

Veesilm aias

Veesilm aias

Sile, peegeldav veesilm sobib hästi päikeselisse aiaossa, sest varjus kaotab peegeldav veepind poole oma võlust, pealegi muutub liikumatu vesi varjus kiiresti roheliseks. Varju ja poolvarju sobib liikuv vesi.
Mõtle ka sellele, kuidas veesilm veetorustiku ja kanalisatsiooniga ühendada ning kui kaugele need ühenduskohad jäävad. Korralik aiaveekogu vajab pumpa, mis vee ringluses hoiab, ja filtrit, mis vett puhastab. Et madalas veesilmas vesi puhas püsiks, on lisaks pumbale vaja ka veidi keemiat.
Aiaveekogu ei tasu rajada suurte puude või põõsaste vahetusse lähedusse, sest langevad lehed ja närtsinud õied teevad selge veesilma kiiresti sogaseks.

Peatseid unenägusid!

Peatseid unenägusid!

Noor, kena ja tagasihoidlik sisearhitekt Liis Lindvere troonib juba mitme kaaluka sisekujundusprojekti teostajatelisti tipus. On see juhuse, geniaalsusfenomeni või kavala märgatavaks saamise valemi tulem? Uurime!
Liisi esimene suurem töö jäi Eestis märkamata, sest see sündis hoopis Lätti – kahasse Kätlin Öllukiga tehtud Jurmala spaa sisekujundus. Hiljem tulid Fahle maja ja läinud aasta aprilli lõpus valmis saanud Tallinna Inglise Kolledži spordihoone sisekujundamised – mõlemad koos Raili Palingu ja Liisi Murulaga.

K-rautakesko tõi turule oma kaubamärgiga sisustustoodete sarja

K-rautakesko tõi turule oma kaubamärgiga sisustustoodete sarja

Eesti juhtiv ehituskaupade jaemüüja K-rautakesko tõi Eestis turule sisustustoodete sarja „Cello“, olles esimene Eesti ehituskaupluste kett, mis juurutas nn. private label oma brändi.
Cello tooteid müüakse kõigis Rautakesko kontserni kauplustes. Brändi alla on koondatud seina- ja põrandakatted, plaadid, liistud uksed, valgustid, liistud, vannitoad ja saunad, aiakaubad.
Cello toodete kvaliteedi ja vastupidavuse tagamiseks on need ostetud ala parimatelt tarnijatelt. „Püsivalt soodne hinnatase tagab väga hea hinna-kvaliteedi suhte.

Suu õhetama

Suu õhetama

Tugevad maitsed ja eksootilised toiduained viivad maitsereisile kaugele itta – Jaapanisse ja Indoneesiasse. Suveniiriks saab kaasa õhetava suu.
Lõika sidrunheinal maha kõva alumine ja kuivanud ülemine osa, tükelda neljaks. Koori ingver ja porgand, lõika mõlemad peenikesteks pulkadeks. Viiluta porru, poolita tšillikaun, võta seemned välja ja lõika kaun õhukesteks viiludeks. Kuumuta potipõhjas õli, lisa seened, ingveri- ja porgandipulgad, porru ja tšilli, kuumuta neid veidike. Kalla potti kuum vesi ja lisa sidrunheinajupid, keeda 10 minutit.

Vabadus olla loov ja romantiline

Vabadus olla loov ja romantiline

Veidi üle kahe aasta on sellest, kui Tanya Hooker kolis oma korterisse Londonis Chelseas. Selle ajaga pole korteris tehtud mitte lihtne sanitaarremont, vaid loodud midagi täiesti uut. Nüüd on esmamulje valgusküllane ja ruumikas korter, mis on ideaalne taust meeletule hulgale värviküllastele esemetele ja dekoratiivsetele asjadele, mida Tanya armastab.
Sissekäik paikneb kõrgemal korrusel ning avaneb suurde ruumi, kust sisenejale on ühel pool näha elutuba ja teisele poole jääv suur magamistuba.

4231 - 4260 teemat 4799'st