Artiklid ja uudised

3991 - 4020 teemat 4803'st
Rahvusvaheline disainiseminar

Rahvusvaheline disainiseminar

Reedel, 26.sept. kell 10:00 toimub Estonia Teatri Kammersaalis rahvusvaheline disainiseminar teemal "Disaineri roll rahvusliku kultuuripärandi loomisel"!

Viimasel ajal on palju kõneldud disaini tähtsusest majanduse elavdamiseja lisaväärtuse loomise kontekstis. Seekordne seminar soovib analüüsidadisaineri rolli rahvusliku kultuuriväärtuse loojana. Läbilöögivõimelisedisainimaa näiteid ei ole vaja kaugelt otsida; nii Taani kui Soome onläbi sihikindla disainipoliitika loonud maailmas imago, mis aitabriigil teenida ekspordilt ja kultuuriturismilt.

Antiigiveeb õpetab: Pehme mööbli restaureerimine - Polsterdamine

Antiigiveeb õpetab: Pehme mööbli restaureerimine - Polsterdamine

Vaja: polstrisisu (meriheiin, hobujõhv, poroloon, vatt), polstrikatet (nahk, kunstnahk, mööbliriie), kinnitusvahendeid (liim, klambrid, väikesed polstrinaelad)

Eemalda toolilt vana polster. Tooli istmeplaadile ja seljatoele on polstrikate enamasti kinnitatud klambrite või väikeste naeltega või siis liimitud. Polstrisisuks kasutatakse porolooni, varasemast ajast pärinevate toolide polstitäitena on kasutatud ka hobujõhvi, mererohtu ja vatti. Polstrikatteks kasutatakse nahka, kunstnahka või mööbliriiet. Võta uue polstrikatte mõõdud vana polstrikatte pealt, arvesta juurde mõned cm õmblusvaru.

Feng Shui  - seinapildid ja dekoorkleebised

Feng Shui - seinapildid ja dekoorkleebised

Feng shui ütleb, et sarnane loob sarnast, seega hea toob juurde head ja halb toob juurde halba. Nii võime enese teadmata elada aastaid halvas energies, seejuures imestades, miks tervis on korrast ära ja miks suhted ei toimi.

Feng shui ülesanne on õppida tundma meid ümbritsevaid energiaid ja need enda kasuks tööle panna. Hea energia liikumine tagab inimese füüsilise, meelelise ja vaimse tasakaalu. Üks viis hea energia ruumi toomiseks on seinte dekoreerimine ehk pilgupüüdja loomine ruumi.

Parim õun on Liivi Kuldrenett!

Parim õun on Liivi Kuldrenett!

Hansaplantis toimus neljandat korda Õunapäev, kus pakkusime degusteerida 9 erinevat õunasorti, 4 pirni- ja ploomisorti.
Õunapäeval osales üle 300 kliendi. Degusteerimisel sai enim hääli õunasortidest 'Liivi Kuldrenett', pirnidest 'Pepi' ja ploomidest 'Märjamaa'.
Esmakordselt oli degusteerimisel meie poelettide kõige populaarsem importõun ’Golden Delicious’, mis vahetus konkurentsis kaheksa
Eesti sordiga ei teeninud hindamisel mitte ühtegi häält!

Koolilapse tuba

Koolilapse tuba

Voodi, kirjutuslaud ja tool, raamaturiiul ja laualamp – kõik need kuuluvad koolilapse tuppa. Viimsi keskkooli uue hoone huvitava interjööri autorid sisearhitektid Kristi Lents ja Hannelore Kääramees annavad nõu, kuidas kujundada meeleolukat ja hästi toimivat koolilapse tuba.
Sisearhitektide sõnul tasub lastetubades eelistada tervislikke ja looduslikke materjale: värve, pabertapeeti, puitpõrandaid või naturaalset linoleumi, puuvillaseid ja linaseid tekstiile, mis kõik muudavad ruumi õdusamaks.

Alates 11.septembrist 2008 on Floorini Tallinna kauplus avatud neljapäeviti kella 9st kuni 20ni õhtul.

Alates 11.septembrist 2008 on Floorini Tallinna kauplus avatud neljapäeviti kella 9st kuni 20ni õhtul.

Floorini Tallinna kauplus on põrandamaterjalide kauplustest ainuke, mis on tööpäeval nii kaua õhtul avatud. See on ainulaadne ja suurepärane võimalus, mis aitab planeerida põrandamaterjali valiku ja ostud tööpäeva järgsesse aega. Loodame, et see revolutsiooniline uuendus kompenseerib Floorini kaupluste laupäevase kinnioleku ning võetakse meie klientide ja koostööpartnerite poolt hästi vastu.

Kas LED valgusti on ikka nii energiasäästlik ja pikaealine kui väidetakse

Kas LED valgusti on ikka nii energiasäästlik ja pikaealine kui väidetakse

Teeme algust artiklite seeriaga, mis räägib LEDi võimalustest. Käesolevas loos keskendume LEDi tehnilistele omadustele, mis aitavad aru saada, kui valgusviljakas ja energiasäästlik on LED.
LEDidega valgustid on viimaste aastate jooksul leidnud palju kõlapinda. LEDidest on räägitud ülivõrdes. Kõlama on jäänud väited, et LED on kõige energiasäästlikum ja kõige pikema elueaga hooldusvaba valgusallikas, mis ajapikku tõrjub välja kõik teised valgusallikad. Kõikidesse sellistesse väidetesse tuleks aga suhtuda kriitiliselt. Olgugi, et LEDi kasuks räägivad mitmed omadused, ei saa tänasel päeval veel väita, et nad on igas mõttes paremad kui teised kasutusel olevad valgusallikad.

3991 - 4020 teemat 4803'st